Hayat kısa! Kelebeklere vodka verin…

0
452

Akademisyen, sendikacı, yazar, çevirmen, entelektüel, iyi bir anlatıcı, artizan zevkleri olan bir hedonist…

Ulaş Gökçe uzun yıllara dayanan Kıbrıs ilişkilerimde çok geç tanıdığım ve çok geç tanıdığım için eksikliğini hissettiğim, arayı kapatmaya çalıştığım bir dost. Bir çok konuda aynı görüşleri paylaşsak da konu yeme-içme, artizan zevkler olduğunda konu ortak zevklerin çok ötesine geçerek bir yeme/içme pornosuna dönüşüyor, aynı şehveti ve ihtirası yaşıyoruz. Ulaş Hoca’nın olduğu her sofrada bir şölen, yeme içme konusunda esrimeyle gelen bir pagan ayini yaşanıyor. Gidilecek olan her meyhaneye önceden “içki ve çok fazla meze istemiyoruz, biz getireceğiz” diye haber verildikten sonra, Ulaş Hoca karanlık çağlardan gelen bir büyücü, simyacı gibi elinde çantalar ve poşetlerle daha önce duymadığınız, bilmediğiniz bir takım iksirler, sihirli yiyeceklerle çıkıp geliyor. Siyasetten, hayattan, edebiyattan, tarihten konuşulan bu sofrada tattığınız her vodkaya, her yiyeceğe ise hikayeleri, tarihi, anekdotları eşlik ediyor. Gecenin sonunda ise bu esriklikle yükselme hali Ulaş Hoca’nın kendi yaptığı limonçello, çilekçellolar ile taçlanarak bir lezzet patlamasıyla sona eriyor ve gündelik, sıkıcı hayatlarımıza geri dönmek zorunda kalıyoruz.

Zaman içerisinde Ulaş Hoca’nın da vakti el verdiğince bu keyifli sohbetleri röportaj formatında da olsa sizlerle paylaşmaya devam etmeye çalışacağım. İlk röportajımızın konusu tabii ki tartışmasız olarak ikimizin de en çok sevdiği içki olan vodka olmalıydı ve öyle de oldu.  İkinci konumuz ise elbette Gürcü şarapları olacak.

Umarım bir gün siz de Ulaş Hoca ile tanışma ve ayna masada bulunma şansını yakalayabilirsiniz…

O zaman za lyubov (aşka), za drujbu (dostluğa) ve za mir (barışa) diyerek kadeh kaldırarak okuyalım.

Ulvi Yaman, 26 Mayıs 2021

1
2
3
4
5
6
Önceki İçerikDoğa anayı yazmak…
Sonraki İçerikİp
1966, İstanbul doğumlu. Marmara Üniversitesi, Basın-Yayın Yüksek Okulu,Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitenin Radyo ve Televizyon Bölümü’nde yüksek lisans yaptı ve doktora çalışmasına devam etti, tez aşamasında ayrıldı. 1984-1989 yılları arasında, bir yandan okurken bir yandan Toros Mühendislik şirketinde İthalat ve Pazarlama Müdürü olarak görev yaptı. , yine aynı yıllar arasında UNESCO’ya bağlı, kar amacı gütmeyen uluslararası programlara sahip “The Experiment In International Living in Turkey”de Program Koordinatörlüğü görevini yürüttü. 1991 yılında Şeker Sigorta’da Reorganizasyon, Pazarlama ve Reklam Müdürü olarak mesleki kariyerine başladı. 1993 yılında Oyak Sigorta’da Reklam Müdürü olarak görev aldı. Dream Design Factory’de 7 yıl Genel Koordinatörlük, (dDf'teki son 3 yılında dDf’nin yan kuruluşu olan dda, Dream Design Advertising’de Müşteri İlişkileri Direktörlüğü) Capital Events’de 2 yıl Genel Koordinatörlük görevlerinde bulundu. 2003 yılında X-event’in kurucu ortaklarından biri olarak, şirketinin genel koordinatörlük görevini üstlendi. 2005-14 yılları arasında Farkyeri Reklam Ajansının Kurucu Ortakları arasında yer aldı. Ulusal ve uluslararası müşteriler için yüzlerce başarılı projeyi hayata geçirdi.Reklamcılık ve Etkinlik Yönetimi alanlarında bir çok ödül aldı. İstanbul Modern Sanatlar Galerisi’nde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği Genel Koordinatör olarak görev yaptı. Çeşitli kitap projelerine katkıda bulundu, çeşitli dergi ve gazetelerde yazı, araştırma ve makaleleri yayınlandı. Halen bir çok ajans ve markaya danışmanlık vermektedir. TTNet'in "Yaratıcıya Destek, Yaratıcı Ekonomiye Destek" projesinin eğitmenlerinden oldu. 2006-2011 yılları arasında Bilgi Üniversitesi, Reklamcılık Bölümü’nde, “Etkinlik Yönetimi” dersleri verdi. Fenerbahçe Kulübü, Yüksek Divan Kurulu Üyesidir Specialties: Advertising, Event Management and Marketing, Special Project