Yanlı da olsa, okumayı bilirsen her siyasal araştırma doğru bir şey söyler…

0
470

30 yılı geçti sanırım dostluğumuz. Dostluğumuzdan ayrı olarak Ali Gizer benim otuz beş yıllık meslek hayatımda birlikte çalıştığım, birlikte danışmanlık yaptığım, birlikte proje ürettiğim ve uyguladığım, birlikte siyasal ve marka araştırmaları yaptığım, birlikte seminerlere, derslere katıldığım ve bence Türkiye’nin en iyi araştırmacılarından biri. Bu otuz yıl boyunca mesleğim gereği önüme gelen tüm araştırmaları mutlaka Ali’nin süzgecinden geçirdim. Onun mesleki tecrübesine, sürekli öğrenme, yenilenme aşkıyla literatürü yakından takip etmesine, dünyayı takip etmesine ve her şeyden önemlisi müzmin bir obsesif olarak kılı kırk yararak, detaylara takılmasına güvendim. Son on beş yıldır “Sürdürülebilirlik” ekseninde gerek ulusal gerekse uluslararası çok önemli işlere imza atsa da bu röportajda araştırma, özellikle siyasal araştırmaları konuştuk.

Bir seçmen olarak hepimizin önüne gerek medyadan gerekse sosyal medyadan kimi zaman yanlı kimi zaman objektif siyasal araştırma sonuçları düşüyor. Bir siyasal araştırmayla karşılaştığımız zaman nelere dikkat etmemiz, nasıl okumamız, nasıl bakmamız gerektiğini kurcaladık biraz. Umarım faydası olmuştur.

İyi okumalar…

Ulvi Yaman, 2 Haziran 2021

1
2
3
4
5
6
7
Önceki İçerikOyun Oyun İçinde…
Sonraki İçerikPandemi, Eğitim, Gerçekler…
1966, İstanbul doğumlu. Marmara Üniversitesi, Basın-Yayın Yüksek Okulu,Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitenin Radyo ve Televizyon Bölümü’nde yüksek lisans yaptı ve doktora çalışmasına devam etti, tez aşamasında ayrıldı. 1984-1989 yılları arasında, bir yandan okurken bir yandan Toros Mühendislik şirketinde İthalat ve Pazarlama Müdürü olarak görev yaptı. , yine aynı yıllar arasında UNESCO’ya bağlı, kar amacı gütmeyen uluslararası programlara sahip “The Experiment In International Living in Turkey”de Program Koordinatörlüğü görevini yürüttü. 1991 yılında Şeker Sigorta’da Reorganizasyon, Pazarlama ve Reklam Müdürü olarak mesleki kariyerine başladı. 1993 yılında Oyak Sigorta’da Reklam Müdürü olarak görev aldı. Dream Design Factory’de 7 yıl Genel Koordinatörlük, (dDf'teki son 3 yılında dDf’nin yan kuruluşu olan dda, Dream Design Advertising’de Müşteri İlişkileri Direktörlüğü) Capital Events’de 2 yıl Genel Koordinatörlük görevlerinde bulundu. 2003 yılında X-event’in kurucu ortaklarından biri olarak, şirketinin genel koordinatörlük görevini üstlendi. 2005-14 yılları arasında Farkyeri Reklam Ajansının Kurucu Ortakları arasında yer aldı. Ulusal ve uluslararası müşteriler için yüzlerce başarılı projeyi hayata geçirdi.Reklamcılık ve Etkinlik Yönetimi alanlarında bir çok ödül aldı. İstanbul Modern Sanatlar Galerisi’nde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği Genel Koordinatör olarak görev yaptı. Çeşitli kitap projelerine katkıda bulundu, çeşitli dergi ve gazetelerde yazı, araştırma ve makaleleri yayınlandı. Halen bir çok ajans ve markaya danışmanlık vermektedir. TTNet'in "Yaratıcıya Destek, Yaratıcı Ekonomiye Destek" projesinin eğitmenlerinden oldu. 2006-2011 yılları arasında Bilgi Üniversitesi, Reklamcılık Bölümü’nde, “Etkinlik Yönetimi” dersleri verdi. Fenerbahçe Kulübü, Yüksek Divan Kurulu Üyesidir Specialties: Advertising, Event Management and Marketing, Special Project