Kaybedenler Kulübü: Bir Kadıköy Röportajı

0
362
????????????????????????????????????

Farkındayız, biraz “Kadıköylü kayırmasına” dönüştü iş. Önce Şenol, sonra Müfit, şimdi de Kaan Çaydamlı ve Mehmet Öztekin. Ne yapalım ki Kadıköy böylesine bereketli bir arazi. Metrekareye bin tane kültür mantarı düşüyor. Yoksa sakın “aman bunlar da pek konformist çıktı canım, oturdukları yerden iş yapıyorlar” diye düşünmeyin. İcabında sıkı bir röportaj için Fizan’a bile gideriz! Nitekim bu röportaj için kalktık taa Acıbadem’e gittik, Mehmet’in evine.

“Kaybedenler Kulübü” filmi değildi aslında bizi bu röportaja sevk eden. Şenol Erdoğan ile yaptığımız röportajda Kaan Çaydamlı “fenomeni” ister istemez ön plana çıkınca bir punduna getirip Kaan’la röportaj yapmayı koymuştuk kafaya. Ama tanıyanlar “mendeburun tekidir, kimselerle konuşmaz öyle” dedikleri için “bir başka bahara” bırakmıştık bu fikri. Mehmet Öztekin ise çalışmalarıyla göz dolduran bir yetenek olduğu ve “camiaya” yakınlığı nedeniyle çok keyifli bir röportaj vereceği hissini uyandırdığı için ajandamızdaydı zaten. Ulvi aradı Mehmet’i ve uygun bir tarih için randevulaştık.

Mehmet telefonda k.çımızı tavana vurduran bir şey söyleyiverdi: Kaan Reportare’yi görmüş, çok beğenmiş, “ulan ben nasıl akıl edemedim böyle bir şeyi, çok güzel olmuş” demiş. Bununla da kalmayıp, “röportajlarından birine ben de katılsam da fotoğrafları ben çeksem” demiş. Durur muyuz hiç? Hemen “Ee, seninle yapacağımız röportaja Kaan da gelsin?” dedik. Kaan’ın röportaja katılacağını tahmin etmiyoruz tabii ama bir punduna getirip iki soru da Kaan’a sorar, emrivaki yaparız hesabındayız yani… Ama tahminimizde yanıldık. Kaan Çaydamlı fotoğraf motoğraf çekmedi, röportaj konuğumuz oluverdi Mehmet’le birlikte.
Kısacası bu tam anlamıyla “bir taşla iki kuş” röportajı oldu. “Kaybedenler Kulübü”nün ağır abisi Kaan Çaydamlı ve onun hikayesini büyük bir ustalıkla senaryolaştıran Mehmet Öztekin’i aynı masada buluşturup yaklaşık 5 saatlik bir röportaj yaptık.

Pek belli etmemeye çalıştı ama Kaan çok sıkıldı bu röportajdan. O sıkıldıkça biz eğlendik. Bir ara kafamıza bir şey fırlatacağından endişelensek te kazasız belasız bitirdik röportajı.

Röportaj: Ulvi Yaman & Sinan Dirlik 29.03.2011
Fotoğraflar: Ulvi Yaman & Sinan Dirlik