Beynimize mercek tutan adam: Kılınç Orhan Erdemir

0
382

Yıllar önce kurumsal bir firmada yöneticilik yaparken ajans olarak görüşmeye gittiğimizde tanışmıştık. Ajans-Müşteri olarak çalışma şansımız olmasa da o yıllarda başlayan arkadaşlığımız devam etti. Kimi zaman yoğunluktan kesintiye uğrasa da karşılıklı olarak sosyal medyadan, yazdıklarımızdan, çalışmalarımızdan hep karşılıklı haberdar olduk. Sektöre bakış açısını, eleştirilerini, övgülerini her zaman beğendim ve kendi bakış açıma yakın buldum. Kurumsaldan ayrılıp NöroMarketing’e merak sardığını, bu konuda çalışmalar başlattığını duyduğumda da, bu sektörde stratejiye, araştırmaya çok değer veren biri olarak atlayıp yeni açtığı ofisine ziyarete gitmeden edememiş, uzun uzun konuyla ilgili sohbet etmiş, çok şey öğrenmiştim.

Sektör çalışanları onu NöroMarketing konusunda yaptığı gerek piyasa araştırmaları gerekse akademik araştırmalar, çalışmalarla tanıyor. Bir çoğu da onun “o” olduğunu bilmeden anonim hesabıyla sosyal medyada pazarlama sektörüyle ilgili yaptığı paylaşımları, eğlenceli içerikleri keyifle takip ediyor.

Düşüncelerine, bakış açısına çok değer verdiğim Sevgili kardeşim, arkadaşım Kılınç Orhan Erdemir ile sektöre bakış açısını ve NöroMarketing’i konuştuk.

Umarım siz de okumaktan zevk alırsınız…

Ulvi Yaman

Ocak 2023

1
2
3
Önceki İçerikZihinlerimizden evlerimize kadar uzanan bir cephe: “Siber savaş”, sivil savaş (*)
Sonraki İçerikNe Bu Şiddet Bu Celal?
1966, İstanbul doğumlu. Marmara Üniversitesi, Basın-Yayın Yüksek Okulu,Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitenin Radyo ve Televizyon Bölümü’nde yüksek lisans yaptı ve doktora çalışmasına devam etti, tez aşamasında ayrıldı. 1984-1989 yılları arasında, bir yandan okurken bir yandan Toros Mühendislik şirketinde İthalat ve Pazarlama Müdürü olarak görev yaptı. , yine aynı yıllar arasında UNESCO’ya bağlı, kar amacı gütmeyen uluslararası programlara sahip “The Experiment In International Living in Turkey”de Program Koordinatörlüğü görevini yürüttü. 1991 yılında Şeker Sigorta’da Reorganizasyon, Pazarlama ve Reklam Müdürü olarak mesleki kariyerine başladı. 1993 yılında Oyak Sigorta’da Reklam Müdürü olarak görev aldı. Dream Design Factory’de 7 yıl Genel Koordinatörlük, (dDf'teki son 3 yılında dDf’nin yan kuruluşu olan dda, Dream Design Advertising’de Müşteri İlişkileri Direktörlüğü) Capital Events’de 2 yıl Genel Koordinatörlük görevlerinde bulundu. 2003 yılında X-event’in kurucu ortaklarından biri olarak, şirketinin genel koordinatörlük görevini üstlendi. 2005-14 yılları arasında Farkyeri Reklam Ajansının Kurucu Ortakları arasında yer aldı. Ulusal ve uluslararası müşteriler için yüzlerce başarılı projeyi hayata geçirdi.Reklamcılık ve Etkinlik Yönetimi alanlarında bir çok ödül aldı. İstanbul Modern Sanatlar Galerisi’nde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği Genel Koordinatör olarak görev yaptı. Çeşitli kitap projelerine katkıda bulundu, çeşitli dergi ve gazetelerde yazı, araştırma ve makaleleri yayınlandı. Halen bir çok ajans ve markaya danışmanlık vermektedir. TTNet'in "Yaratıcıya Destek, Yaratıcı Ekonomiye Destek" projesinin eğitmenlerinden oldu. 2006-2011 yılları arasında Bilgi Üniversitesi, Reklamcılık Bölümü’nde, “Etkinlik Yönetimi” dersleri verdi. Fenerbahçe Kulübü, Yüksek Divan Kurulu Üyesidir Specialties: Advertising, Event Management and Marketing, Special Project