“İnsan şarabı neden satar ki? Şarabı satıp daha değerli ne alabilir?” Gürcü Şarapları…

0
416

Okuyanlar hatırlayacaktır daha önce Ulaş Gökçe Hocamla uzun bir vodka söyleşisi yaparak yayınlamıştık. Uslanmaz, arlanmaz iki yeme/içme pornosu düşkünü olarak bu sefer de hedonizmin başka bir boyutu olan Gürcü Şarapları ve Ça Ça konusunda sohbet ettik. Şarap ve şarap kültürünü çok sevsem de bazı çeşitleri migrenimi tetiklediğim için hep ihtiyatlı yaklaşmak zorunda kaldım. Mecburiyetten Cabernet Sauvignon ve Pinot Noir ile sınırlı yelpazem Ulaş Hocanın her buluştuğumuzda zevk, ihtiras, tutku, şehvet ile Gürcü şarapları anlatımı sonrasında dayanamayıp genişledi. Genelde sert ve sek içkileri sevdiğim için Çaça’nın (Cha Cha) ayrı bir yeri var bende, orgazma en yakın içkilerdin biri diyebilirim yanında uygun mezelerle. Şarap konuşurken Çaça’yı da ihmal etmedik tabii ki. Umarım siz de bizim kadar keyif alırsınız.

Bir sonraki sohbetimizde Taşkent, Almatı gibi şehirlerin sosyal, kültürel, gastronomi alanındaki detaylarına gireriz diye düşünüyorum, bir sonraki söyleşide görüşmek üzere.

İyi okumalar…

Ulvi Yaman

6 Ağustos 2021

1
2
3
4
5
Önceki İçerikKim kimi itiyor?
Sonraki İçerik56.000 Futbol Sahası…
1966, İstanbul doğumlu. Marmara Üniversitesi, Basın-Yayın Yüksek Okulu,Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitenin Radyo ve Televizyon Bölümü’nde yüksek lisans yaptı ve doktora çalışmasına devam etti, tez aşamasında ayrıldı. 1984-1989 yılları arasında, bir yandan okurken bir yandan Toros Mühendislik şirketinde İthalat ve Pazarlama Müdürü olarak görev yaptı. , yine aynı yıllar arasında UNESCO’ya bağlı, kar amacı gütmeyen uluslararası programlara sahip “The Experiment In International Living in Turkey”de Program Koordinatörlüğü görevini yürüttü. 1991 yılında Şeker Sigorta’da Reorganizasyon, Pazarlama ve Reklam Müdürü olarak mesleki kariyerine başladı. 1993 yılında Oyak Sigorta’da Reklam Müdürü olarak görev aldı. Dream Design Factory’de 7 yıl Genel Koordinatörlük, (dDf'teki son 3 yılında dDf’nin yan kuruluşu olan dda, Dream Design Advertising’de Müşteri İlişkileri Direktörlüğü) Capital Events’de 2 yıl Genel Koordinatörlük görevlerinde bulundu. 2003 yılında X-event’in kurucu ortaklarından biri olarak, şirketinin genel koordinatörlük görevini üstlendi. 2005-14 yılları arasında Farkyeri Reklam Ajansının Kurucu Ortakları arasında yer aldı. Ulusal ve uluslararası müşteriler için yüzlerce başarılı projeyi hayata geçirdi.Reklamcılık ve Etkinlik Yönetimi alanlarında bir çok ödül aldı. İstanbul Modern Sanatlar Galerisi’nde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği Genel Koordinatör olarak görev yaptı. Çeşitli kitap projelerine katkıda bulundu, çeşitli dergi ve gazetelerde yazı, araştırma ve makaleleri yayınlandı. Halen bir çok ajans ve markaya danışmanlık vermektedir. TTNet'in "Yaratıcıya Destek, Yaratıcı Ekonomiye Destek" projesinin eğitmenlerinden oldu. 2006-2011 yılları arasında Bilgi Üniversitesi, Reklamcılık Bölümü’nde, “Etkinlik Yönetimi” dersleri verdi. Fenerbahçe Kulübü, Yüksek Divan Kurulu Üyesidir Specialties: Advertising, Event Management and Marketing, Special Project